ВСТУП І НАВЧАННЯ

Тут ви знайдете всю необхідну інформацію про навчальний процес у нашій школі, шкільну програму та розклад, а також корисні деталі з прийому нових учнів.

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ТА ПІДРУЧНИКИ 

Наша школа пропонує до вивчення українську мову й літературу, історію України, українське народно-прикладне та музичне мистецтво, українську культуру і біблійну історію. 

Навчальна програма школи побудована за програмою загальноосвітніх шкіл в Україні, але адаптована під наші потреби, під кількість уроків на рік. Навчання відбувається за підручниками, затвердженими міністерством освіти України. 

У школі навчаються діти з підготовчого по 7 клас.

Школа повністю забезпечує учнів підручниками та всіма необхідними матеріалами для навчання і мистецьких проектів.

ФОРМА НАВЧАННЯ

У 2022-2023 році навчання відбувалося за гібридним форматом: in-person+on-line. Гібридну форму навчання було запропоновано адміністрацією школи для підтримки учнів, які мешкають за межами Bay Area і не мають змоги відвідувати заняття фізично. Школа й надалі планує підтримувати цей формат, якщо в ньому буде потреба. 

On-line учні приєднуються до класу через Google Classroom. Вчитель одночасно викладає урок для учнів, які фізично присутні, і для учнів, що приєдналися дистанційно. Хочемо наголосити що дистанційна форма навчання була введена під час ковіду, і школа продовжує підтримувати дистанційних учнів за допомогою гібридної форми навчання.

Основною формою навчання, від якої учні отримують максимальні переваги, залишається фізичне відвідування школи. Живе спілкування з вчителями та однокласниками є абсолютною перевагою над навчанням on-line і є дієвим додатковим методом вивчення української мови. Також учні отримують більший досвід завдяки культурним і музичним проєктам. Погодьтеся, дуже важко співати хором і водити веснянки з однокласниками on-line :-)

ОПЛАТА ЗА НАВЧАННЯ ТА ВОЛОНТЕРСТВО

Оплата за 2024-2025 навчальний рік - $500 за дитину. Кошти не підлягають поверненню після другого навчального дня поточного навчального року.

Школа пропонує систему знижок за додаткову дитину, за викладання шкільного предмету батьками-волонтерами, для малозабезпечених сімей та сімей біженців. За додатковою інформацією зверніться до адміністрації школи.

Основний склад нашого педагогічного та адміністративного колективу це батьки-волонтери, які працюють у школі не один рік. Усі батьки можуть долучитися до організації культурних проєктів, проведення майстер-класів, підтримки шкільного сайту та шкільної сторінки в соціальних мережах, викладання шкільного предмету тощо. Ми завжди шукаємо нових помічників і відкриті до нових ідей.

ШКІЛЬНИЙ РОЗКЛАД

Перший день навчального року (перший дзвінок) – це друга неділя вересня. 

Останній день навчального року (останній дзвінок) – це перша неділя червня. 

Наша школа недільна, тому всі уроки відбуваються по неділях. Перший урок починається о 10 годині ранку, і останній урок закінчується близько 2 години по полудню. Детальний розклад занять змінюється в залежності від класу (grade) та поточних культурних проєктів. У навчальному році приблизно 33-35 навчальних днів тобто неділь.

Кожен рік ми пропонуємо учням долучитися до різних культурних проєктів і концертів. 

Ось приблизний перелік мистецьких проєктів:

Концерти зазвичай приурочуються до наступних подій:

На День Подяки, Різдво, Новий Рік, та Великдень уроки не проводяться.

ПРИЙОМ УЧНІВ

Реєстрація учнів на новий навчальний рік розпочинається в червні

До навчання приймаються діти, яким до кінця грудня календарного року виповнюється 5 років

Верхнього обмеження за віком нема, але оскільки 7-й клас є випускним то зазвичай нашим найстаршим учням не більше 15 років. 

Наймолодші учні, а це підготовчий та перший класи, приймаються до класу за віком:
- діти, яким до кінця грудня календарного року виповнюється 5 років йдуть до підготовчого класу
- діти 6-7 років йдуть до першого класу. 

Із 2-го по 7-ий клас учні приймаються за рівнем знання української мови. Наприклад, якщо 9-ти річна дитина ще не знає абетки і не читає по складам, то її буде зареєстровано до 1-го класу, пізніше зазвичай такі діти скоро підтягують знання і з часом перейдуть до класу з однолітками

На даний момент школа не викладає окремих класів для вивчення української мови як іноземної. Всі учні вчаться за однією програмою. 

АКРЕДИТАЦІЯ ТА ДИПЛОМ 

На даний момент Українська школа Сан-Франциско не акредитована, але ми є зареєстрованою неприбутковою організацією. 

В кінці кожного року учні отримують символічний сертифікат про успішне закінчення класу. 

Випускники 7-го класу отримують дипломи, які засвідчують успішне закінчення школи, а також підтверджують що випускники вільно володіють українською мовою і мають загальні знання з української історії та культури.

РЕЄСТРАЦІЯ